Lægernes Akupunktur

ved læge Lian Chen TvingKinesisk akupunktur med dansk lægestandard


Infertilitet (barnløshed)

Ufrivillig barnløshed defineres som par, der har haft regelmæssig samleje i 1 år, men som ikke har opnået graviditet. Barnløshed skyldes i ca. ⅓ af tilfældene faktorer hos kvinden, i ⅓ af tilfældene faktorer hos manden, og i den resterende ⅓ faktorer hos begge parter. Årsagerne til ufrivillig barnløshed er oftest komplicerede, og hos kvinden skyldes det oftest manglende ægløsning (fx. PCO), dårlig passage gennem æggelederne og endometriose. Der er også en del tilfælde, hvor årsagen ikke kan fastslås.

Behandling af infertilitet har gennem den sidste årrække udviklet sig hurtigt. I dag kan mange opnå graviditet gennem hormonel behandling, efter kirurgiske indgreb eller ved IVF/ICSI ("reagensglasbehandling"). Men resultaterne er stadig langt fra tilfredsstillende.

Akupunktur og infertilitet

Akupunkturbehandling i forbindelse med infertilitet er en kendt og udbredt metode i Kina. Behandlingen baseres på, at akupunktur kan regulere hormonsystemet, immunsystemet og nervesystemet, kan ændre psykisk ubalance, og kan forbedre blodcirkulation til æggestokkene og livmoderen. I forbindelse med de sidste årtiers udvikling af IVF/ICSI behandling, kan akupunktur anvendes samtidig som assisterende behandling.

Den traditionelle kinesiske medicinsk behandling tilstræber at bringe kvindens krop som helhed i balance, dvs. det er ikke en behandling, der alene fokuserer på det lokale problem. Med hensyn til den lokale behandling findes der mange gode behandlingsmetoder indenfor den moderne vestlige medicin.

Vi anbefaler alle, der søger akupunkturbehandling mod infertilitet, først at få en grundig undersøgelse og diagnose indenfor det offentlige sundhedssystem. Derefter vil det være en god ide at tage en snak med vores læge for at få en vurdering om, hvorvidt vi kan hjælpe dig med vores behandling. Hvis vi mener, at vi kan hjælpe, vil lægen lægge en behandlingsplan sammen med dig.

Du skal være opmærksom på, at behandlingen kan strække sig fra ganske få gange til flere måneders regelmæssig behandling på faste tidspunkter i menstruationscyklusen, og vores læge vil vejlede dig om, hvordan vores behandling hænger sammen med din behandling i det offentlige system. Endvidere har vores klinik kontakt med kinesiske eksperter, der vil kunne vejlede ved behandlingsplanlægningen i specielle situationer.